Tvrđava Bač

Home - Nasleđe - Tvrđava Bač

Kao jedan od najvažnijih srednjovekovnih spomenika u srpskoj pokrajini Vojvodini, tvrđava Bač nalazi se na nekadašnjem meandru reke Mostonge.

Da li ste znali da je bio poznat i kao „Vodeni grad“ jer je nekada bio okružen vodom? Jedini način da se dođe do njega bili su samo pokretni mostovi.

Tvrđavu je sagradio mađarski kralj Karlo I u 14. veku. U početku je imao osam kula, rezidencija, kapelu, štalu, bunar, cisternu i skladišne zgrade.

Ovaj neverovatni kompleks dvorca jedinstveni je amalgam evropskih kultura – sadrži zgrade iz 14. sa dodacima napravljenim u 15. i 16. veku sa različitim arhitektonskim stilovima, od romaničkih, gotičkih, renesansnih, vizantijskih, islamskih i baroknih uticaja.

Tvrđavi je sada moguće pristupiti iz pravca malog grada Bača preko betonskog pešačkog mosta. Danas je naveden kao nacionalni spomenik i otvoren je za posetioce.

Share:

Leave A Comment

Informacije i rezervacije

    Recent Posts

    TEXT PARAGRAPH

    You can see how he solves his problems. You can also see what’s wrong. Young children, especially, have enormous creativity, and whatever’s in them rises to the surface in free play.

    RECENT PROJECTS