Upoznajte Poslednjeg Mohikanca – Reku Veliki Rzav

Home - Voda - Upoznajte Poslednjeg Mohikanca – Reku Veliki Rzav

Tura koju ne smete propustiti!

Reka Veliki Rzav je duga 62km i prave ga Presečka reka, koja izvire na obroncima planine Čemernice, i reka Jamčica u selu Močiocima. Od Močioca Rzav teče do Visoke (opština Arilje), prolazi kroz Visočki kanjon, a potom Radoševski kanjon. Kod Svračkova se Mali Rzav uliva u Veliki Rzav, a posle brane kod plaže Žuta Stena, Rzav protiče kroz Arilje gde se uliva u Moravicu.

Priroda koja oduzima dah je nešto što se vezuje za Rzav – okružen je brojnim vodopadima, kaskadama, plažama, kanjonima i bujnim zelenilom. Njegova savršeno kristalnočista i ledena voda je odavno poznata kao jedna od najčistijih u regionu.

Ako želite da budete deo ove netaknute prirode i vidite Rzav u njegovoj veličanstvenosti, TIM-Serbia vam pruža jedinstvenu priliku ove sezone. Prepešačite dolinu reke u trajanju od 3-4 sata.
Zašto sa nama i zašto baš sada?

Videćete delove koje sami ni u snu ne biste mogli pronaći. Bićete u prilici da hodate nizvodno ka brani koja se podiže na Rzavu i budete svedok lepote i siline Poslednjeg Mohikanca – uskoro će biti izgrađeno akumulaciono jezero i deo sela Roge i doline reke biće potopljeni. Slobodno možemo reći da najlepši deo Rzava više neće postojati.
Upoznajte delove Srbije skrivene od očiju javnosti, pijte vodu direktno iz reke, uživajte u igri vode, sunca, vetra i kamenčića, i budite ponosni što ste deo ove lepote.

Ponesite najlepše uspomene sa Velikog Rzava i zapamtite ga dok je bio slobodan i neukrotiv!

Informacije i rezervacije: info@tim-serbia.rs

Tags:

,

Share:

Leave A Comment

Informacije i rezervacije

    Recent Posts

    TEXT PARAGRAPH

    You can see how he solves his problems. You can also see what’s wrong. Young children, especially, have enormous creativity, and whatever’s in them rises to the surface in free play.

    RECENT PROJECTS