Vršačka Kula

Home - Hrana - Vršačka Kula

Da li ste čuli za Vršačku kulu?

To je srednjovekovna tvrđava u blizini grada Vršca u Vojvodini (Srbija), a podigao ju je srpski despot Đurađ Branković 1439. godine.

Smeštena na vrhu lokalnog brda (399m), kao simbol grada, odlikuje se arhitektonskom lepotom kojoj je teško odoleti.

Kao što se uvek dešava, istorija je mesto gde se rađaju legende. A tu su obično upletene princeze, magija i stare, srušene kule ili zamkovi kao delovi te legende.

Da li ste znali da Vršačka kula ima svoju princezu, koja je začarana – neko je pretvorio u zmiju sa krunom na glavi. Pojavljuje se svake godine, tačno u ponoć. Legenda kaže da je kriv zli čarobnjak, a druga verzija priče kaže da joj je jedan pastir pomogao da skine zle čini.

Možete verovati ili ne. Činjenica je da je ova Kula stvarna, a zgrada seže do neba. Čuveni Donžon toranj, visine 20m, potpuno je obnovljen i danas je turistička atrakcija.

Uživajte u zadivljujućoj prirodi, svežem vazduhu, panoramskim pogledima, a u blizini Kule i u preukusnim specijalitetima i vinima sa pedigreom.

I dok istražujete Kulu, čuvajte se zmija – jer nikad se ne zna 🙂

Share:

Leave A Comment

Informacije i rezervacije

    Recent Posts

    TEXT PARAGRAPH

    You can see how he solves his problems. You can also see what’s wrong. Young children, especially, have enormous creativity, and whatever’s in them rises to the surface in free play.

    RECENT PROJECTS