Dvorac Kapetanovo

Home - Nasleđe - Dvorac Kapetanovo

Procenjuje se da samo u Vojvodini, regionu u Srbiji, ima oko 72 zamka.

Severni deo Vojvodine bio je specifičniji od ostalih područja zbog vladavine Habzburške monarhije i svog jedinstvenog arhitektonskog stila.

Jedan od najlepših i najupečatljivijih zamkova, dvorac Kapetanovo, izgrađen je 1904. godine i nalazi se u blizini Starog Leca na severoistoku Srbije.

Zahvaljujući gradonačelniku Botki Beli, ova romantična građevina pleni svojim izgledom – svojim neogotičkim stilom podseća na srednjovekovni zamak.

Postoji priča vezana za zamak Kapetanovo, koja daje dozu misterije.

Gradonačelnik Bela odlučio je da proda zamak da bi rešio svoje finansijske probleme. Njegova supruga Ema to nije mogla da prihvati, pa je odlučila da sebi oduzme život u zamku.

Legenda kaže da je zamak uklet – ponekad se noću (legenda kaže da je to 2. avgusta, na Svetog Iliju, kada je izvršeno samoubistvo) u jednoj od soba zamka može videti senka žene duge plave kose.

Dvorac Kapetanovo je 1991. godine uvršten na listu nacionalnih spomenika kulture od velikog značaja, a 2006. obnovljen je prema svom originalnom dizajnu. Danas je u privatnom vlasništvu.

Ako tražite romantično mesto, razmislite o ovom prelepom zamku. To bi mogao biti odličan izbor za poboljšanje raspoloženja i doživljavanje nekih nezaboravnih trenutaka.

Share:

Leave A Comment

Informacije i rezervacije

    Recent Posts

    TEXT PARAGRAPH

    You can see how he solves his problems. You can also see what’s wrong. Young children, especially, have enormous creativity, and whatever’s in them rises to the surface in free play.

    RECENT PROJECTS